Paneme põlema!


Novat. Vahel on vaja minna kuskile toast välja ja seal tekkib jälle tahtmine süüa. Midagi sooja. Oletame, et restorani pole lähedal. Isegi Eestis on selliseid kohti olemas. Siis on kõikse odavam võimalus toit soojaks saada lõkke peal. Kui oletada, et seda ei saa teha, siis on olemas igasugused põletid mida müüakse matkapoes. Urr, mõned neist on ikka hirmkallid. Aga näiteks piiritusepõleti võib ise teha. Selleks on vaja kaht alumiiniumpurki. Need võib ise tühjendada. Topletrõõm. No ja nii kerget pliiti ei tee ükski überfirma. Miinukseks on see, et piirtuse peab ikka kuskilt hankima ja kaasas tassima. Tehnilist piiritust müüakse keemia- ja ehituspoodides.

Pildil paremal on selline keerulisem, topletseintega. Point peaks olema see, et kuumenedes tekib seal vahel rõhk, mis siis pressib piirtusegaasid düüsidest välja ja tuleb ummbe hää leek. No mul ei õnnestunud. Ilmselt polnud piisavalt tihe. Vaskul on lihtsam. Kaks purgipõhja lihtsalt kokku pandud, augud sees. Sutsuke klaasvatti ka sees. Mudu võib leegi sisse võtta ja hooga jälle välja lüüa. Täitmisava võiks olla suurem, väikesest tüütu nõristada. Kui värk põleb, siis tuleks see mündiga kinni katta, muidu tekib liiga suur ja raiskav leek. Eespool on sama asja väiksem versioon, aga see on liiga väike ja ei mahuta nii palju piirtust, et tass vett keema ajada. Ja põlevasse põletise ei soovita ühelgi mittepüromaanil kütet juurde valada.


Siin on näha kuidas vaskpoolne vant lund sulatab. Ja sulatab ära ka. Kuigi vähe soojema ilmaga annab parema tulemuse. Aga ta vähemalt töötab. Mida ei saa öelda odavama gaasi kohta. Piirtust jagub umbes 10 minutiks mis on piisav, et kruus vett keema ajada. Juhul kui tuult pole eriti muidugi. Säärasel juhul peaks mingi ekraan ka olema. Vant ise on augulise konservikarbi sees. See täidab nii kruusi aluse kui süütepanni kui ka tuulekaitse rolli. Süütepanni on selleks vaja, et põleti läheks kiiremini kuumaks. Ja kuum peab ta olema seepärast, et tekiksid aurud. Ja aur põleb võimsamalt. Elementaarne.

Vahi, kui pikk jutt sai! A ega ma sellegipoolest midagi ära ei rääkinud. Seepärast lugege igasugusetest ränduri kuumamasinatest lisa Zenstoves.net portaalist.

Related Posts with Thumbnails

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>