Täna Pääsküla Noortekeskuses tasuta prügi-pillide töötuba!

Täna, algusega kell 16.00 toimub Pääsküla Noortekeskuses (Rännaku pst 1, Pääsküla Raudteejaam, endine Kino Koit) Soome muusiku Pentti Dassumi trashpillide töötuba.

Kaks aastat ise aktiivselt nn taaskasutatavatest materjalidest (põhiliselt minema visatud rauatükid ja muud rauast detailid) pille ehitanud, ansamblite Cosmo Jones Beat Machine ja Pharaoh Pirttikangas liige Pentti Dassum esitleb Pääsküla noortekeskuse prooviruumis oma pilliparki, demonstreerib selle võimalusi läbi helisüsteemi ja loomulikult annab võimaluse kõigile neid pille ka ise proovida.

Väike klipp Pentti Dassumist eilses Aktuaalses kaameras (klipp asub saate lõpus, tuleb kerida päris lõppu)

Pentti Dassum on Soomes tuntud kui aktiivne bändimuusik (ansamblid Deep Turtle, Kroko, Astro Can Caravan, Cosmo Jones Beat Machine, jne) ning andekas ja loominguline ansamblite produtsent, helimees-nupukeeraja (Ratiopuhelimet, The Micragirls).

Oma 20-aastase muusikalise tegevuse jooksul on ta jõudnud hobini, mis esmapilgul võib tunduda veider ja võibolla pisut Jaan-tatikalikki, kuid millesse süvenemise korral võib avastada nii mõndagi huvitavat. Nimelt leiab Pentti tänavalt, tihti ka minema visatud prügi hulgast kõikvõimalikke rauast detaile: torujuppe, raame, vedrusid, jne. Oma kodustuudios ehitab ta neid omavahel ühendades pille, millest iga järgmine erineb eelmisest oma kordumatuse poolest. Vastvalminud instrumentidele kinnitab ta kontaktmikrofonid, mida omakorda valmistab pieso helipeadest. Tulemuseks on seega prügist valmistatud elektripillid, millest on tänu heliefektide lisamisele võimalik välja võluda kõige imelisemaid ja imelikumaid helisid. Niisiis, kõike seda just Pentti oma töötubades demonstreeribki.

Kes korra taolisi pille oma sõrmega katsunud ja silmaga näinud, sel tekib kiusatus kohe ka ise midagi sellist valmis meisterdada!

Lisainf: Janno Zõbin
jannoster@gmail.com
mobal: +372 566 11 346
MTÜ Rampade Org

Related Posts with Thumbnails

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>