Mis on hea disain?

Täna uurime mis targad pajatavad.

Tegelikult tunneb selle otsekohe ära: kui miski on kavandatud ebaarukalt, siis ei tööta see korralikult. Seda on ebamugav kasutada. See on kehvasti tehtud, näeb masendav välja ja pole oma hinda väärt. Ja veelgi enam: kui asi ei valmista teile rõõmu, siis on see halvasti disainitud.

See sisaldab endas 98% talupojamõistust ja 2% toda müstilist komponenti, mida võiks kutsuda nii kunstiks kui esteetikaks. Hea disain peab hästi toimima, peab olema tehtud selliste kulutustega, mille tarbija leiab olevat vastuvõetava, ja peab pakkuma nii praktilist kui esteetilist naudingut.

Hea disain on enamasti kauakestev. Kõige alus on pinge, mis tekib, kui disainer püüab leida tõhusaid uuendusi ja saavutada kestvaid väärtusi.

Stephen Bayley, Terence Conran. „Disain. Kuju saanud mõte”. Varrak 2008.

Related Posts with Thumbnails

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>