Käes on pirnihooaeg


Tänases Postimehes jutustab EL energiavolinik Andris Piebalgs hõõglampide surmast. Tapmisest õigemini. Saame teada, et “Alates septembrikuust on Euroopa Liidus keelatud 100-vatised ja võimsamad hõõglambipirnid ning tänu sellele kõrvaldatakse Euroopa turult järk-järgult energiakulukad lambid”. Novotnii. Kas uskuda tema argumente või mitte, otsustagu igaüks ise. Enne soovitan lugeda loo kommentaare ka – päris asjalikud on mõned. Ma esialgu hõõglampe välja viskama ei hakka. Ootan ära kuni LED pirnid muutuvad odavamaks/valgemaks, ja siis vast. Säästukate säästu ma eriti ei näe. Mugavus ja tervis maksavad ka midagi ja seda hõõglampide tekitatud sooja on mul ka suvel vaja. Vahel on ka juulikuus nii niiske toas, et küpsised muutuvad tagasi taignaks.

A kuidas te ka oma kodus ei toimetaks, siis läbi läinud hõõglambid ja pirnid võite mulle anda. Teen neist väikeseid vaasikesi. Ja muuseas, pildil alumine on oma elu lõpetanud 200 vatine pirn. Vaat, kus elukas.

Related Posts with Thumbnails

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>