Sinu hea elu

Tisainlaud ajakirjas

Saabus Anne&Stiili teine number. Diskreetses ümbrikus. Nonäed. Selline verandale kaetud lattelaud sees. Novot. Tee või ise. Tometaja kostis suisa, et iga girlfriendi unistus :)) Loodetavasti rääkis ta lauast. A ajakirjas kirjutab Susan Luitsalu seda, et ei ole nii öko midagi kaltsukas käia. Ja eks ta õige ole. Virnadeviisi riiete koju vedamine on nende päritolust olenemata napakas. No raiskav ka, jah. Ma ostan pigem tarviduse järgi uusi ja kauakestvaid. Kaltsukate kraam on tihti sama kallis, aga vilets. No ja täiesti lootusetu on sealt leida normaalse varrukapikkuse/ümbermõõdu suhtega särke-jopesid. Ja ka see kasutatud riiete ringivedamine mööda maailma pole miski planeedi päästmise plaan. Nutikas jäätmekäitlus pigem.

Ja tänased õpetussõnad on sellised:

Kõigepealt tuleb hankida kaubaalus. Olen kuulnud, et aluseid jääb tihti ehitustel või poodidel üle. Küsimas pole käinud. Aga mulle naeratas juhus, kord luusisin raudtee ääres ja leidsin ühe põõsa alt heas seisukorras ja sobiliku aluse.

Kodus harjasin tulevase sisustuseelemendi betooni jääkidest ja muust kraamist puhtaks. Siis tõmbasin pealmistest lauad ära, et saaks ilusasti sirgelt tagasi laduda. Aga äärmised lauad olid nii kõvasti kinni, et neid tervena kätte poleks saanud. Jätsin nad siis alles ja kombineerisin teisest alusest laudu lisaks võttes lauaplaadi. Hõõrusin selle lihvketta ja liivapaberiga enam-vähem siledaks. Väga siledaks ei teinud ka, sest tahtsingi sellist veidike robustsemat mööblitükki. Et oleks nagu ökom. Eks siledus ole igaühe eelistuste küsimus. Nagu ka see kas laud pärast õli, laki või värviga katta.

Kuna alumise külje jaoks enam laudu polnud, siis tegin selle miskisest riidekapi riiulist. Ja nii sain ajakirjade jaoks riiuli. Sinna võib mõne paraja sahtli ka sisse torgata, siis on asjad käepärast võtta, aga silma alt ära.

Pikka aega ei suutnud kuidagi otsustada kui kõrge laud peaks olema. Lõpuks, kui leidsin hüljatud-unustatud tõukeratta, millelt sain kaks ratast lauale alla panna, siis nende suurus ostsutaski asja. Ettepoole kruvisin stabiilsed jalad. Ja nii saigi üks peenelt jämedakoeline mööbliese valmis. Kuna rattad on all, siis saab lauda veeretada sinna kuhu tarvis – hommikul voodi juurde, lõunaks verandale, õhtuks teleka ette.

Related Posts with Thumbnails

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>