Üle prahi

Nonäed, ökodisainil saab kohe sadu tuhandeid kasutajaid olema, sest neljapäeval, 27. mail kl 18.00 avatakse Telliskivi Loomelinnaku sisehoovis suur taaskasutatud materjalidest ehitatud tarude väljapanek „Üle prahi”.

Vahetult enne vana Kunstiakadeemia peamaja lammutamist tungis grupp disainiüliõpilasi illegaalselt endisesse õppehoonesse ning kogus sealt kaubikutäie utiliseerimisele mõeldud vanu kappe, sahtleid ja molberteid. Geriljakäitumise eemärk oli leida taaskasutatavat materjali töötavate mesipuude prototüüpide ehituseks. Käesoleval aastal käivitus EKAs esmakordselt õppeaine „mesindus”, mille käigus tudengid tutvusid erinevate taru tüüpidega ning ehitasid taaskasutatud materjalidest, täpsemalt prahist, reaalselt kasutatavaid mesipuid. Väljapanek kajastab kursuse lõppresultaadina valminud tooteid.

Pärast näituse sulgemist plaanitakse ühinguga Linnalabor luua Telliskivi Loomelinnaku koosseisu kogukondlik aianduskooperatiiv, kus lisaks maitseainete ja köögiviljapeenardele on planeeritud ka töötav mesindussektsioon. Näitus on avatud 17. juunini.

Avamise puhul toimub tasuta pidu ja rütmi taob Kohviradio.

RSVP

Ja see pole veel kõik, sest:

HEA HARRASTUSAEDNIK! Pakume Sulle ainulaadset võimalust osaleda Telliskivi loomelinnaku kogukonnaaia rajamisel kohe praegu!

Ootame Sind, aktiivset ja suhtluskirega inimest, oma loovust mesilastarudega kaunistet tarbeaia loomise heaks kasutama. Fantaasiat lennutades saab kogukonnaaia/aianduskooperatiivi külge igasugu sündmusi pookida. Asjaajamisel ulatab Sulle abistava käe Linnalabor ja sõbrad Kohvi sisearhitektuurist, Superellipsist, SooSoo-st ja Kinobussist.

Eeltöö on juba tehtud, tule kiika Telliskivi aknaaeda, osale tarula avamisel. Ja kõrgendatud huvi korral uuri kogukonnaaianduse kohta uuringust “Söödav linn I” ja wikipediast.

Kui Sul ilmus vähemalt ühte silma säde, siis teata sellest meilitsi: teele (ätt) linnalabor.ee

Related Posts with Thumbnails

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>