Rahvusvaheline küsimus


Kaugelt-kaugelt Ungarimaalt tuli posti kasti pärimine reklaamplagude kohta. Nende kohta mis tänavatel ripuvad ja kus meile midagi suurelt pähe määritakse. PVC kattega polüester peaks see olema. Hungari kasutatakse igal aastal umbes 500 000 ruutmeetrit seda kangast. Üleval olla saab ta tavaliselt ainult mõned kuud, kuigi kestaks ilmselt aastaid. Ja mingit mõistlikku ümbertöötlemisviisi pole leitud. Ökode jutu järgi on PVC ehk polüvinüülkloriid ise juba üks kahtlane materjal, aga need ained mis ta nõnda pehmeks ja painduvaks muudavad, teevad asja veel keerulisemaks.

Kuidas meil Eestis on? Päris palju ilmselt ripub seda kraami. Poliitnäod said ju nii napilt laiutada trossidel. Mis neist edasi sai? No seda ma tean, et mõned teevad kotte ja muid kandevahendeid. Kasvõi kunagi mainitud Grenius. See on ilmselt pisku? Aga oskab keegi mõnd mastaapsemat vastust anda? Pakendiringlusesse ei saada ju?

Related Posts with Thumbnails

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>